0 из 0
#select-recomendations:
Витончені варильні поверхні все частіше замінюють на сучасних кухнях традиційні плити з духовками. Тому актуальне питання правильного вибору цього кухонного обладнання.
Тип нагрівання
Все безліч варильних поверхонь можна класифікувати за типом нагрівання на:
- Газові;
- Електричні;
- Комбіновані (гібридні).
Газові варильні панелі є більш традиційним варіантом. До їх переваг можна віднести:
- економічність;
- можливість швидко прибрати нагрівання;
- часто готується їжа на них швидше.
Електричні моделі відрізняються екологічністю, стильним дизайном та широкою функціональністю. Вони можуть бути двох видів:
- з нагрівальними елементами у вигляді класичних чавунних «млинців»;
- склокерамічними – тут нагрівальний елемент захований під скляну обкладинку.
Також можна купити варильну поверхню комбінованого типу, де є електричні нагрівальні елементи та газові конфорки. Такі моделі зручні:
- в районах з перебоями газо- та електропостачання;
- для господарок, які воліють готувати ті чи інші страви на різних поверхнях.
Залежні або незалежні
Варочні поверхні діляться на незалежні і залежні . У перших панель управління знаходиться збоку або спереду панелі. Вони більш маневрені, їх можна розмістити в будь-якому місці кухні.
Другі поєднуються з духовкою, і керування виноситься на його передню панель. Ціна на варильні поверхні такого типу нижча, але при поломці шафи велика ймовірність залишитися без панелі.
Розміри та кількість конфорок
Різні виробники пропонують моделі, ширина яких варіюється від 30 до 60 см. Зустрічаються і ширші моделі, але особливої популярності в умовах міських квартир вони не користуються.
Важливим критерієм вибору цієї кухонної техніки є кількість нагрівальних елементів. Зараз можна придбати варильні панелі з різним числом конфорок (від 1 до 6). Нагрівальні елементи електропанелей можуть бути як класичною круглою формою, так і овальною або прямокутною. Часто для зручності користувачів пропонуються моделі, де поєднані різні форми. Відрізняються вони діаметром. Важливо, щоб дно посуду максимально близько відповідало діаметру нагрівального елемента. Тому можна придбати варильні поверхні в Києві або іншому місті з дво- або три-контурними круглими зонами. Так можна регулювати необхідну площу нагріву.
Матеріал поверхні
Велике значення має матеріал варильної поверхні. Традиційним покриттям є емаль. Вона може бути як білою, так і забарвленою в будь-який інший колір. Відмінні риси емальованого покриття:
- міцність;
- при акуратному використанні прослужить дуже довго;
- невисока ціна.
При цьому емаль погано чиститься, також боїться сколів та подряпин.
Цікаво виглядають моделі з нержавіюча сталь. Покриття може бути матовим або полірованим. Такі поверхні зносостійкі та досить міцні, але на них добре видно сліди від пальців і для очищення доведеться придбати спеціальний засіб.
Все більшою популярністю користуються склокерамічні покриття. Вони можуть бути електричними, так і газовими (газ на склі). З такими варочними поверхнями не страшні рідини, що «втекли» з каструлі – прибрати їх не складе труднощів. Вони міцні, надійні, відрізняються гарною теплопровідністю.
Для газових моделей також важливо звертати увагу на матеріал ґрат. Виготовляються вони з чавуну чи нержавіючої сталі. Перший варіант більш дорогий, але надійний та довговічний. Другий – традиційний і застосовується більшістю виробників.
#other-product-1 , #other-product-2-1 #other-product-5
#household-products |
#collections#all-collections |